Články

Úvodní stránka / Články

The Backwards odemkli Zemi krále Miroslava

The Backwards odemkli Zemi krále Miroslava

Yesterday, Hey Jude, All Together Now, kdo by je neznal, legendární hity nepřekonatelných Beatles. A právě songy této kapely par excelence zazněly v pondělí večer v Městském divadle Jablonec. Přivezlo je sem totiž jedno z celosvětově nejlepších revivalových seskupení původních Brouků, slovenské The Backwards. A byla to jízda.

"Móda 2021  New  Generation" již v úterý 14. 9. v jabloneckém divadle

"Móda 2021 New Generation" již v úterý 14. 9. v jabloneckém divadle

" V loňském roce se konal první ročník tohoto projektu, tehdy s názvem Móda - Next Generation, která měla obrovský úspěch. Pro letošek jsme program ještě více propracovali a troufám si říci, že se mají diváci na co těšit," prozradil za pořadatele ředitel Městského divadla Jablonec, Mgr. Pavel Žur. A tak jsme pro vás zjistili podrobnosti o této velkolepé akci.

Musica Florea předvedla hudbu  z období klasicismu pomocí klasicistních nástrojů

Musica Florea předvedla hudbu z období klasicismu pomocí klasicistních nástrojů

Provedení bylo úchvatné, na což jsme za patnáct let, co Musica Florea v našem krásném kulturním stánku koncertuje, zvyklí, potlesk byl ohlušující, čímž si přítomné publikum vynutilo přídavek. Já bych se ale ráda vrátila k osobě Marka Štryncla, který je jabloneckým rodákem. Večer se konal v rámci projektu ´Rodáci Jablonecka´ za finanční podpory Státního fondu kultury ČR a já jsem bezděky zavzpomínala na školní léta v ZŠ Pěnčín, kde malý Marek zpíval se svoji sestrou Jiřinou na každé školní besídce (mají ještě sestru Věru, která s nimi rovněž vystupovala) a již tenkrát sklízely ´děti Štrynclovy´ bouřlivé ovace. Je krásné vidět, že se i po tolika letech všichni stále hudbě věnují a jsou navíc velmi úspěšní a my, rovněž jablonečtí rodáci, tak můžeme být právem hrdí.

Silnice předvedla dokonalý ´majstrštyk´

Silnice předvedla dokonalý ´majstrštyk´

A tak jsme se tu konečně sešli. V prostředí, dýchajícím noblesou a kumštem zároveň, ve slavnostním oděvu, s dobrou náladou a hlavně s očekáváním věcí budoucích.

V Perle Jizery se budou navlékat další perly, tentokrát hudební

V Perle Jizery se budou navlékat další perly, tentokrát hudební

Šňůru perel, složenou z těch nejkrásnějších klavírních sonát se rozhodl navléknout mistr z nejpovolanějších, klavírista Ivo Kahánek. Akce, jenž je naplánována do zahrady hotelu Perla Jizery na čtvrtek 26. 8. 2021 od 20 hodin je koncipována romanticky a emočně, tedy přesně tak, jak to tento fenomenální klavírista umí.

Blázinec v Exu, aneb Zlatka Bartošková to opět roztočila

Blázinec v Exu, aneb Zlatka Bartošková to opět roztočila

Kavárna v blázinci, Blues Nuselskýho mostu, Tisíckrát, Poklona uctivá, to jsou názvy písní, které se mi vryly do paměti a které, spolu s dalšími, zazněly v Klubu Ex z úst naší fenomenální šansoniérky Zlatky Bartoškové. Ač byla akce původně koncipována do překrásné zahrady této známé jablonecké restaurace, chladné podnebí donutilo organizátory přesunout ji do prostor vnitřních. Ale ruku na srdce, dovedete si pro šanson představit lepší prostory, než nabízí právě Klub Ex?

ZRUŠENÉ POŘADY

ZRUŠENÉ POŘADY

Vstupenky na zrušené pořady ČTYŘI DOHODY (23.3.2020), JANEK LEDECKÝ (2. 12. 2020) a DAGMAR PECKOVÁ (26. 12. 2020) vracejte v pokladně.

Divadlo žije, aneb Kahánek s Růžičkou  rozsvítí divadlo ve všech jeho koutech

Divadlo žije, aneb Kahánek s Růžičkou rozsvítí divadlo ve všech jeho koutech

V předvečer Světového dne kulturního rozvoje si Městské divadlo Jablonec pro své příznivce připravilo opravdovou hudební lahůdku, tentokrát z oblasti klasické hudby. Jedná se o společné vystoupení fenomenálního klavíristy Ivo Kahánka a operního pěvce Dušana Růžičky, sólisty opery Divadla F. X. Šaldy v Liberci. Koncert s optimistickým názvem ´Divadlo žije´, bude k vidění on-line na stránkách Městského divadla Jablonec i na YouTube 20. května od 20 hodin.

DIVADLO ŽIJE - on-line přenos koncertu

DIVADLO ŽIJE - on-line přenos koncertu

Na čtvrtek 20. 5. od 20 hodin pro vás Městské divadlo Jablonec nad Nisou připravilo V RÁMCI PROJEKTU DIVADLO ŽIJE, koncert operního pěvce Dušana Růžičky z libereckého divadla F.X. Šaldy za klavírního doprovodu našeho předního klavírního virtuosa Ivo Kahánka.

Záznam koncertu "Láska kvete v každém věku" na TV Barrandov 14. 6. od 20 h

Záznam koncertu "Láska kvete v každém věku" na TV Barrandov 14. 6. od 20 h

Záznam koncertu "Láska kvete v každém věku" můžete sledovat 14. 6. (Světový den dárců krve) od 20 hodin na TV Barrandov kino. Seznam interpretů je opět zajímavý a bohatý, a to jak osobnostně, tak žánrově.

Nadcházející představení

  • Malá čarodějnice
    11.4.2024 od 8:30 a 10 hodin

Naši partneři