Články

Úvodní stránka / Články

Show, jakou divadlo ještě nezažilo,  zdobily nejen modelky v  překrásných róbách, ale i swingař Smigmator s ponožkou místo kapes

Show, jakou divadlo ještě nezažilo, zdobily nejen modelky v překrásných róbách, ale i swingař Smigmator s ponožkou místo kapes

Úvod patřil nestárnoucí zpěvačce Leoně Machálková, která rozezněla pódium převážně muzikálovými melodiemi a krom toho ještě s grácií odprezentovala šaty zúčastněných módních návrhářek. Těmi pro tento večer byly Jiřina Tauchmanová, Jiřina Matoušová (Werso) a Olga Rusaková. Zatímco první dvě jmenované žijí a podnikají nedaleko Jablonce, Olga Rusaková je rodačkou z Moskvy a někdejší módní stylistkou Michaela Gorbačova.

Kahánek kvůli nachlazení musel pozměnit podobu koncertu,  publikum ovšem stejně ohromil

Kahánek kvůli nachlazení musel pozměnit podobu koncertu, publikum ovšem stejně ohromil

"Promiňte mi lehké úpravy koncertu. Mám lehkou virózu a tak jsem pár skladeb obměnil a po poradě s pořadatelem zrušil i pauzu," uvedl hned v úvodu geniální pianista Ivo Kahánek a zasedl ke klavíru v Městském divadle Jablonec nad Nisou, aby ukojil lačné publikum svým mistrovským a velmi emotivním pojetím skladeb Antonína Dvořáka a Ludwiga Van Beethovena.

Zlatka Bartošková rozproudila emoce v nejkrásnější jablonecké zahradě

Zlatka Bartošková rozproudila emoce v nejkrásnější jablonecké zahradě

Kde jinde, než v překrásné zahradě jabloneckého Ex klubu by si mohli návštěvníci vychutnat šansony neuvěřitelné dámy současné české šansonové scény, Zlatky Bartoškové. Snad se na mě tato úžasná dáma nebude zlobit, když napíšu, že na první pohled to není ani sexbomba, ani ztepilá dračice, přesto je to Žena s velkým Ž, která vás prostě dostane do kolen do několika vteřin. A přesně tak to bylo v Klubu Ex, respektive v zahradě s fontánou, která nemá v Jablonci obdoby. Zde se sešli milovníci šansonu, aby si se sklenkou v ruce, vychutnali večer, který si budou dlouho pamatovat.

Jablonecké divadlo odehraje až 220 představení za rok

Jablonecké divadlo odehraje až 220 představení za rok

Přestože jablonecké divadlo nemá svůj stálý divadelní soubor, patří k hlavnímu kulturnímu stánku nejen ve městě Jablonec nad Nisou. Odehrává se zde totiž to nejlepší a nejzajímavější, co současná česká divadelní a hudební scéna nabízí.

Mátlová, Hůlka a Chmelo se prozpívali ke standingu

Mátlová, Hůlka a Chmelo se prozpívali ke standingu

Tereza Mátlová, Daniel Hůlka a Vladimír Chmelo, to byla trojice operních zpěváků, jenž se v rámci projektu ´Divadlo pro 100´ představili v Městském divadle Jablonec nad Nisou. Komponovaný pořad, v němž své hosty zpovídá sám ředitel kulturního stánku Mgr. Pavel Žur se těší stále větší divácké oblibě. Přestože je akce zároveň přenášena on line a dá se sledovat na webu divadla, v hledišti se objevuje stále více a více kulturymilovných Jablonečanů. Ti, navzdory stále povinným rouškám, dokáží vytvořit atmosféru plnou radosti, nadšení a pohody.

Zatímco mnohým uvolňuje endorfiny sport, Deylovi totéž způsobuje hudba

Zatímco mnohým uvolňuje endorfiny sport, Deylovi totéž způsobuje hudba

Právě touto větou se uvedl zpěvák David Deyl svým příznivcům v Městském divadle Jablonec nad Nisou a učinil tak v rámci komponovaného pořadu, v němž si povídal s ředitelem jabloneckého kulturního stánku Mgr. Pavlem Žurem, a to v rámci projektu ´Divadlo pro 100´. Vedle zajímavého povídání samozřejmě nechyběly ani Deylovy hity, či veleúspěšné písně ze známých muzikálů, jenž Deyl s bravurou sobě vlastní, vystřihl za doprovodu klavíristy Václava Krahulíka.

Jablonec rozezpívala ABBA

Jablonec rozezpívala ABBA

Řeč je samozřejmě o revivalové kapele ABBA stars ve šložení Michal Vaněk, Dan Dobiáš, Anna Baťková a Genny Ciatti, kteří zavítali do našeho města na pozvání ředitele Městského divadla Jablonec Pavla Žura. Ten se pustil do projektu ´Divadlo pro 100´ s neuvěřitelným nasazením a díky němu a jeho týmu náš kulturní stánek otevřel své brány po koronavirové krizi jako první v republice a i nadále patří mezi nejaktivnější divadla v zemi. V rámci projektu Divadlo pro 100 mají zájemci jedinečnou příležitost znovu se po odmlce nadechnout kulturní atmosféry v našem krásném secesním stánku a pro ty, na něž se (především díky nutnosti dodržování bezpečnostních opatření) nedostane, je zde ještě možnost, shlédnout koncerty na YouTube, jelikož jsou zároveň přenášeny on line.

Magda Malá přivezla do Jablonce krásné melodie a pohodovou atmosféru

Magda Malá přivezla do Jablonce krásné melodie a pohodovou atmosféru

Velice pohodový večer opět zažili diváci a příznivci Městského divadla Jablonec nad Nisou, zdejší management jim totiž nabídl formát, který ´Divadlu pro 100´, nebo chcete-li klubovému divadlu velmi sluší. Jedná se o komponovaný program plný krásných písní, milého povídání a příjemné atmosféry. Pozvání ředitele Pavla Žura přijala muzikálová zpěvačka, která o sobě v poslední době dává slyšet i na sólové dráze - Magda Malá. Partnerem v duetech jí byl Jiří Koběrský, jehož song ´Sundej roušku a dej mi pusu,´večer zahájil. A pak už jsme slyšeli jeden muzikálový hit za druhým, proložený úsměvnými historkami ze zákulisí české muzikálové scény i ze života zpěvačky samotné. Moderátorem večera byl Pavel Žur, jenž hned v úvodu seznámil přítomné s bezpečnostními opatřeními a poukázal na negativní testy na Covid-19, jimiž museli aktéři večera projít.

Boss Babiš obnovil činnost divadel v celé České republice

Boss Babiš obnovil činnost divadel v celé České republice

Úplně první divadelní představení od vypuknutí ´Covidové krize´ měli možnost zhlédnout diváci v Městském divadle v Jablonci. Díky schopnému managementu našeho kulturního stánku v čele s jeho ředitelem Pavlem Žurem. Těm se podařil husarský kousek a jako první divadelní vlaštovku v rámci celé České republiky přivezli do Jablonce hru Boss Babiš, kterou se Divadlo RePublika trefuje skutečně do živého.

4 sestry Hartlovi ostudu nedělají

4 sestry Hartlovi ostudu nedělají

Punková crazy komedie o tom, že i když si pořádně lezete na nervy, je zábavnější prožít život s rodinou než bez ní. Hra o módě, dietě, touze po lásce, milostných dobrodružstvích, chlípném včelaři a překvapení v kompostu. Táta měl hodně rád ženy, takže má každá z jeho dcer jinou mámu. Ale i povahu, rozmary, potíže a touhy. Tak takto charakterizuje svoji autorskou a režisérskou hru ´4 sestry´ Patrik Hartl. Pod hlavičkou Studia Dva Divadlo Praha s ní do Městského divadla Jablonec přijela Ivana Chýlková, Anna Šišková, Lucie Pernetová, Zuzana Stavná a Roman Štabrňák. A byla to jízda. Excelentní výkony všech protagonistů diváky nadchly od první chvíle a po střechu zaplněné divadlo se doslova otřásalo smíchem, přestože, na první pohled velmi humorné, situace v sobě nesly mnohem závažnější tématiku. Po ztřeštěných Hartlových komediích jsou 4 sestry o poznání hloubavější, aniž by ztratily cokoliv ze své bizarnosti. Atmosféru příběhu dokresluje hudba Marka Doubravy, přičemž texty písní vytvořil sám autor hry. Pochvalu si zaslouží scéna Hynka Dřízhala a kostýmy Agnieszky Páté - Oldak.

Nadcházející představení

  • SYMFONICKÝ DECHOVÝ ORCHESTR SINT JOSEPH SITTARD HOLANDSKO
    1.5.2024 od 19 hodin

Naši partneři