Články

Úvodní stránka / Články

Přelet nad kukaččím hnízdem nabídl emoční ohňostroj

Přelet nad kukaččím hnízdem nabídl emoční ohňostroj

Již sama scéna Matouše Škorpíka dávala tušit, že večer ´pojede´ v symbióze s Formanovým ztvárněním. Tzn. Bez zbytečných kudrlinek, zato s veškerou syrovostí a jakýmsi dokumentárním pohledem. Pod režijním vedením Lukáše Buriana se v hlavní roli MC Murphyho famózně zaskví Burian sám (v alternaci Miroslav Hrabě). V Jablonci se představil M. Hrabě a i jeho výkon je strhující, stejně jako ostatní mužské herecké role.

Lubomír Brabec ukázal,  proč je kytarovým mágem

Lubomír Brabec ukázal, proč je kytarovým mágem

Brabec každou skladbu mile a oduševněle uvedl a přidal i pár zajímavostí. A tak jsme se dozvěděli, kolik krav by si za svůj výdělek mohl koupit skladatel Weiss i jaký zvuk podle Španělů vydává samopal.

Biletářka Jana Krausová  zkrotila Goldflama

Biletářka Jana Krausová zkrotila Goldflama

Zcela ojedinělý divadelní zážitek nabídla jabloneckému publiku Jana Krausová, jež se představila ve hře Arnošta Golgflama Biletářka, kterou do Městského divadla Jablonec nad Nisou přivezlo Studio Dva Divadlo v režii syna Krausové, Adama. Nutno říci, že tato one woman show této drobné a nestárnoucí herečce nadmíru sluší. Velmi příjemný a civilní projev dokáže vybalancovat Goldflamovu umíněnost a snahu rozpitvat jednotlivé okamžiky do pidimomentů. Devadesátiminutová plejáda nálad, vizí a vlastní frustrace jedné biletářky, která se chopí příležitosti, když se jednoho dne v kině přetrhne film, Krausové sedí jako ´poklička ´na hrnec. Však to znáte.

Filharmonie Jelení Hora v Jablonci  nabídla klasiku i hudební premiéru

Filharmonie Jelení Hora v Jablonci nabídla klasiku i hudební premiéru

Zhruba devadesátiminutový koncert začal Wagnerovou klasikou, kdy i, jindy velmi energický dirigent Szymon Makowski, prožil lyrické až intimní momenty ´Siegfriedovy idyly´ velmi niterně. Do svého obvyklého tempa se Makowski dostal ovšem ihned poté, tedy v premiéře ´díla z názvem ´Massifs´, o níž z publika zněly názory, že je to ´pěkná divočina´. Já (a samozřejmě nejen já) jsem byla ovšem ohromena, co všechno dokáže symfonický orchestr se dvěma flétnisty ( Agata Kielar - Dlugosz a Lukasz Dlugosz) ztvárnit. Bylo to zcela originální a jedinečné, což nakonec uznali i tradicionalisté.

Jana Paulová v roli Lady Oskar  rozdělila jablonecké publikum

Jana Paulová v roli Lady Oskar rozdělila jablonecké publikum

Svůj režisérský debut přivezla do Městského divadla Jablonec nad Nisou režisérka a představitelka hlavní role v jedné osobě, Jana Paulová.

Společenstvo vlastníků schůzovalo v divadle

Společenstvo vlastníků schůzovalo v divadle

V režii Adama Doležala jsme byli svědky domovní schůze vlastníků jednoho domu, kteří během pětaosmdesáti minut řeší vše, co tak důvěrně známe z podobných setkání i my.

Pátá dohoda s Jaroslavem Duškem

Pátá dohoda s Jaroslavem Duškem

Pátá dohoda Jaroslava Duška nejenže divadlo již tradičně zaplnila, ale navíc dostala nový kabátek

Divadlo doplnilo Zelený čtvrtek  hudebně duchovním zážitkem

Divadlo doplnilo Zelený čtvrtek hudebně duchovním zážitkem

Důstojný a noblesní titul nabídlo svým příznivcům na Zelený čtvrtek Městské divadlo Jablonec nad Nisou.

Petr Hapka a jeho potměšilí hosté  zaplnili divadlo hudbou i emocemi

Petr Hapka a jeho potměšilí hosté zaplnili divadlo hudbou i emocemi

Právě Hapkovi potměšilí hosté totiž přišli zavzpomínat na jeho největší hity a jako klavírní doprovod si zvolili osobu nejpovolanější, Petra Maláska.

Anna K proměnila divadlo v  jeden velký taneční parket

Anna K proměnila divadlo v  jeden velký taneční parket

Držitelka několika hudebních cen Anděl a Žebřík, žena s nelehkým osudem a tuhým kořínkem, a hlavně zpěvačka s tahem na branku, Anna K.

Nadcházející představení

  • AŤ ŽIJE BOUCHON!
    6.6.2024 od 19 hodin

Naši partneři